Festa della Mamma

Voor de italiaanse moederdag

Festa della Mamma

Voor de italiaanse moederdag

Verwen la mamma met dit smaakvolle Moederdagpakket van Picenum.

Een leuke mand gevuld met de meest authentieke Italiaanse producten, heerlijke recepten en meer. Het perfecte cadeau voor een avond waarin jullie je even helemaal in Italië wanen.

Het Moederdagpakket

Om te beginnen bevat het pakket een bijzondere witte wijn, gemaakt van de zeldzame Ribona druif die je eigenlijk alleen in Le Marche vindt. Heerlijk voor een gezellige aperitivo in het zonnetje, als opmaat naar een Italiaans diner.

Zet de Picenum-playlist aan, schenk nog een glas wijn in en verras la mamma met een fantastisch pastagerecht. Allereerst fettucine ai funghi porcini, heerlijke pasta waarin eekhoorntjesbrood is verwerkt. Daarnaast bevat het pakket drie basis-ingrediënten voor jouw eigen culinaire creativiteit: naturel pasta, Grana Padano uit Noord Italië en een warmrode passata. De Grana Padano en passata komen van Piretti, een Italiaanse delicatessezaak lokaal in Veenendaal, met een uitstekend assortiment versprodcuten. 

Een goede olijfolie mag natuurlijk niet ontbreken. De delicate Bianco olijfolie is perfect voor de bereiding van pasta’s, wit vlees en vis.

Wenskaart en cadeauverpakking
Kun je jouw moeder niet bezoeken? Picenum kan het pakket namens jou opsturen, voorzien van een leuke wenskaart met jouw persoonlijke boodschap. Schrijf je bericht dan onder “opmerkingen” tijdens het bestellen.

Natuurlijk wordt het pakket in mooie Italiaanse uitstraling verpakt.  

Levering
Alle Moederdagpakketten die voor of op 5 mei zijn besteld, worden op 5 mei verzonden. Alle pakketten die hierna worden besteld, worden uiterlijk vrijdag verzonden, zodat ze allemaal op tijd voor Moederdag bezorgd worden.

€ 40.00

Inhoud moederdagpakket

Fettuccine ai funghi porcini

Om je paddenstoelensaus te perfectioneren is deze pasta een aanrader. Een vleugje eekhoorntjesbrood maakt deze pasta uniek.

Voedingswaarden per 100 gram: calorieën: 378 Kcal, Vetten: 3.5g Waarvan verzadigd: 0,8g Koolhydraten: 71g Waarvan suikers: 1,3g Vezels: 2,6g Proteïne: 13g Zout: 0,04g. Bevat gluten.

Ingrediënten: Durum tarwe griesmeel, eieren 27%, eekhoorntjesbrood 4%.

Fettucine ai Funghi Porcini 250g

Olio Extra Vergine Bianco

Deze zachte olijfolie wordt koud geperst van olijven uit midden Italië, de Leccino en Frantoio. De olie wordt gekenmerkt door de groene kleur wat neigend tot geel, met een gebalanceerd fruitige geur en een smaak die wordt gekenmerkt door een harmonieuze balans tussen zoet en bitter met tonen van amandel. Ideaal bij witvlees, vis en oven geroosterd brood.

Olio Extra Vergine di Oliva
Bianco –  250ml

Penne 500g



Voedingswaarden per 100 gram Calorieën: 351Kcal Vetten: 1g, waarvan: verzadigde: 0,3g, Koolhydraten: 68 g Waarvan suikers: 3,6g Proteïne: 12g  Zout: 0,01g. Bevat gluten.

Ingrediënten:  Durum tarwegriesmeel

Penne di semola 500g

Ribona: een zeldzame druifsoort die zorgt voor een zeldzame verrassing!  

Ribona is een zeldzame druivensoort die alleen in de provincie Macerata in Le Marche te vinden is. Na bereiding wordt deze wijn drie maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt en daarna één maand in de fles. Door deze methode blijft het pure en zuivere karakter van deze wijn optimaal behouden.  

Het is een strogele wijn met groenachtige weerspiegelingen. De perlage is rijk en persistent. Het bouquet is intens, met bloemige tonen van witte roos, limoen en jasmijn en is aangenaam fruitig. De smaak is rijk, met een goede structuur, fris en met een aanhoudende en perfect uitgebalanceerde afwerking. Verse tonen van grapefruit. Deze wijn smaakt perfect bij truffel, pasta met witte sauzen en bijvoorkeur gebakken vis. Serveertemperatuur tussen de 10 – 12° C.

LET OP! Geen 18, geen alcohol. Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap.

COLLI MACERATESI RIBONA DOC 2018

100% Ribona druif
13,5% Vol.

Ribona Saputi

Passata di pomodoro

Een dikke tomatensaus exclusief gemaakt van rijpe pomodori tomaten uit Puglia, voor een verfijnde hartige tomatenbasis in je gerecht.

Voedingswaarden per 100 gram: calorieën: 23 Kcal, Vetten: 0,1g, Koolhydraten 3,6g: Waarvan suikers: 3,6g, Vezels:1g. proteïne:1.3g, Zout: 0,4g. Bevat gluten.

Ingrediënten: Tomaten, zout, zuurteregelaar: citroenzuur

Passata di pomodoro – 500g

Grana Padano - 125'g

Grana Padano D.O.P. is een Italiaanse harde kaas, welke minstens 16 maanden is gerijpt. De kaas heeft een intense smaak, een relatief laag vet gehalte en is zeer geschikt om te raspen.

Voedingswaarden per 100 gram: calorieën: 398 Kcal, Vetten: 29g Waarvan verzadigd: 18g, Koolhydraten 0g: Waarvan suikers: 0g Eiwitten: 33g, Zout: 1,5g. Bevat gluten.

Ingrediënten: Rauwe melk , zout, stremsel, conserveermiddel: lysozym (geproduceerd uit eieren van nature lactose vrij 0.1<100gr

Grana Padano D.O.P – 125g

Winkelwagen

Pappardelle ai pomodori secchi met gehaktballetjes

Ingrediënten
Pappardelle ai pomodori secchi
300 gram gehakt half om half
2 blikjes tomatenblokjes
2 uien
1 ei
Paneermeel
1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze
Kneed het gehakt in een kom samen met het ei en kruid eventueel met peper en zout.

Verhit boter in een pan en bak hier de balletjes in tot ze goudbruin zijn.

Schil de uien en snipper ze fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uitjes even aan. Laat ze niet bruin worden!

Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en de tomatenpuree. Roer goed door.

Laat de saus ongeveer 10 minuten zacht koken.

Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Doe vervolgens de gebraden gehaktballetjes bij de saus en laat deze nog even meebakken.

Verdeel de pasta over de borden en doe hier de saus met de gehaktballetjes overheen.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito!

RECEPT TAGLIATELLE AL LIMONE MET ZALM EN SPINAZIE

Ingrediënten
Tagliatelle al limone
2 uien
3 el olijfolie
500 gram gesneden kastanjechampignons
125 gram verse roomkaas
300 gram verse zalmfilet
300 gram verse spinazie

Bereidingswijze
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat

Maak de uien schoon en snipper deze fijn.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en de champignons gaar.

Voeg daarna de roomkaas toe en roer goed door.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm. Keer deze halverwege om. De zalm kan eventueel op smaak gemaakt worden met wat peper en zout.

Snij de spinazie grof en schep door de champignons heen.

Schep de pasta door de saus en verdeel over de borden. Snipper daarna de zalm over de pasta heen.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

RECEPT TAGLIATELLE BARBABIETOLA ROSSA MET RODE BIET, GEITENKAAS EN RUCOLA

Ingrediënten
Tagliatelle barbabietola rossa
400 gram gekookte rode biet, geraspt
200 gram zachte geitenkaas
75 gram rucola
50 gram walnoten
4 eetlepels walnootolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Leg de walnoten op een bakplaat en rooster deze in de oven in 8 tot 10 minuten
goudbruin. Laat de walnoten daarna afkoelen.

Giet de pasta af zodra deze al dente is. Voeg 2 eetlepels
walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.

Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer dit door en laat de geitenkaas smelten.

Verwarm de rode biet met een beetje water in een pan.
Verdeel de rucola over de borden en sprenkel hier wat walnootolie over.

Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pasta en roer goed door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

Wijnclassificaties in Italië

DOCG, DOC en IGT, wat is het verschil? Pak een Italiaanse fles wijn en hoogstwaarschijnlijk zie je één van deze afkortingen op het label of op een zegel. Maar wat betekenen ze?

Italië kent een viertal wijnclassificaties, van hoog naar laag: DOCG, DOC, IGT en Vino da Tavola.


DOCG – Denominazione di Origine Controllata e Garantita
DOCG is de hoogst haalbare wijnclassificatie in Italië. Deze wettelijk omschreven wijnkwalificatie is ingevoerd in 1992 en is herkenbaar aan de verzegeling op de hals van de fles. Wijnboeren die wijn maken binnen de DOCG classificatie hebben zich te houden aan de meeste strenge productievoorschriften.

Wijnen worden jaarlijks getest door een proefcommissie, waardoor niet alleen geografische herkomst maar ook kwaliteit gegarandeerd is. Het DOCG keurmerk is exclusief en wordt niet vaak toegekend.

DOC – Denominazione di Origine Controllata
Het DOC label is sinds 1963 in Italië een wettelijke classificatie. De DOC omschrijft ook eisen met betrekking tot geografische herkomst en het productieproces, net als bij DOCG, echter veel minder streng. Het DOC keurmerk is daardoor meer voorkomend.

IGT – Indicazione Geografica Tipica
Het IGT keurmerk garandeert de geografische afkomst van de wijn. Om dit keurmerk te dragen worden er geen eisen gesteld aan het productieproces.