• gratis verzending vanaf €50!
  • Italiaanse vlagaltijd italiaanse kwaliteit
winkelwagen0

Picenum! Maar waar komt die naam vandaan?

13 augustus 2018

 

Oorsprong van De Marken

Veel producten van de webshop vinden hun oorsprong in De Marken (Le Marche). In de tijd van de Romeinen gaf de Romeinse keizer Augustus deze regio de naam Picenum, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Voor de komst van de Romeinen werd Le Marche immers bewoond door twee volken, de Piceni en de Senonische Galliërs. Later, rond het jaar 1000, is de naam gewijzigd in Le Marche.

 

Ligging en landschap

Le Marche ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee, waarmee je direct twee uitersten te pakken hebt. Le Marche is dan ook een afgeleide van het Germaanse woord ‘mark’ wat staat voor grens/markering. Le Marche of De Marken betekent dus vrij vertaald dus ‘regio op de grens’. Zo zijn er de Monti Sibillini waar in de zomer pittoreske bergdorpjes een ideale uitvalsbasis zijn voor wandelingen in het nationale park of in de winter voor een afdaling per ski. Anderzijds is aan de kust bij zo’n 28 graden in de zomer bij uitstek geschikt is voor de badmat.

 

Steden en dorpjes

Tussen de bergen en de zee vormen de heuvels, bossen, steden en dorpjes een aantrekkelijk gebied. Grotere plaatsen om te bezoeken in de omgeving zijn Ancona, Macerata en Ascoli Piceno. Ten zuiden van Ancona vind je het fraaie natuurgebied rond de Monte Conero. In de mooie stad Macerata, met een van de oudste (1290) universiteiten van Italië, vinden diverse muziek- en operafestivals plaats in de zomerperiode in een spectaculair decor. Verder naar het zuiden is de stad Ascoli Piceno een bezoek meer dan waard. Het centrale plein Piazza del Popolo is fantastisch net als het aan het plein gelegen paleis.


Eerdere berichten

Collectie wijnen uitgebreid

19 juni 2019

Sinds kort is de collectie wijnen uitgebreid met een aantal bijzondere producten van Cantina Terre di San Ginesio. Zo zijn […]


Lees meer >

7 tips voor het kopen van de beste Italiaanse olijfolie

3 september 2018

  Olijfolie wordt verkregen uit de persing van olijven. De meeste olijfolie wordt gebruikt voor de bereiding van eten. De […]


Lees meer >

Het bijzondere verhaal van pastaboer Terra Nostra

27 augustus 2018

  Waarom is Terra Nostra een begrip in de omgeving? Terra Nostra is een typisch Italiaans restaurant in het centrum […]


Lees meer >