5 feiten le marche

5 dingen die je misschien nog niet wist over Le Marche

1) Milaan staat dan wellicht bekend als de modestad van Italie, maar wist je dat het overgrote deel van de productiefaciliteiten van deze designermerken zijn gevestigd in Le Marche? Dit geldt met name voor de lederindustrie. Denk hierbij aan merken zoals Tod’s en Polotrona Frau.

2) Le Marche lijkt wat betreft haar klimaat en landschap best wel op Toscane. Een groot verschil dat de meeste mensen echter niet weten is dat je vanaf de meeste plekken in Le Marche binnen een half uur de ene kant op eindigt op het strand, maar een half uur de andere kant op en je staat op de top van een berg. Dit maakt de unieke combinatie van wintersportvakanties en zomervakanties in dezelfde kleine regio mogelijk.

3) Le Marche kent heel veel regio specifieke producten zoals Olive all’ascolana, Ciauscolo en Pecorino. Pecorino is een hele bijzondere kaas. Hij heeft zijn unieke aromatische smaak te danken aan zijn maandenlange rijping in een kalksteen kelder. Ook is er bijvoorbeeld een specifieke druivensoort, de Verdicchio, waar de meest prachtige wijnen van gemaakt worden in Le Marche. Buiten Le Marche levert deze druif echter helemaal niet zulke lekkere wijnen op doordat de specifieke combinatie van het klimaat en grondsamenstelling ontbreken. 

4) Loreto in Le Marche is een eeuwenoud pelgrimsoord. Hier bevindt zich namelijk het huis wat vermoedelijk bewoond is geweest door Maria, en waar Jezus in zou zijn opgegroeid. Dit behoort dan ook tot een van de belangrijkste relikwieën van het Christendom.

5) Onze merknaam Picenum is geïnspireerd door Le Marche. In de tijd van de Romeinen gaf de Romeinse keizer Augustus deze regio namelijk de naam Picenum, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Voor de komst van de Romeinen werd Le Marche immers bewoond door twee volken, de Piceni en de Senonische Galliërs. Later, rond het jaar 1000, is de naam gewijzigd naar het huidige Le Marche.

Wil je nog meer leuks te weten komen over Le Marche, kijk dan de mooie aflevering van Gort over de grens. Aanrader!

Kijk hier!

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen