ontdek Le Marche met Picenum
nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Monocultivar
olijfolie
Ron Favrin A Taste of Passion

Olijfolie van een monocultivar

Een monocultivar olijfolie is een single olijfolie, die gemaakt is van een enkele variëteit. Olijven zijn niet allemaal hetzelfde en dus op te delen in

Lees meer »
wijn
Oscar Rosier

Wijnmaken met de Ganimedemethode

De Ganimede methode is een relatief moderne methode die wordt toegepast tijdens het fermentatieproces.  FermentatieprocesNa het oogsten en nadat de stelen van de trossen zijn

Lees meer »
Fettucine
recepten
Rachelle Clement

Recept tagliatelle al ragu

Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Lees meer »
Winkelwagen