ontdek Le Marche met Picenum
Tagliatelle Barbaietola Rossa, rodebieten pasta

Recept tagliatelle barbabietola rossa met rode biet, geitenkaas en rucola

Ingrediënten 
Tagliatelle barbabietola rossa
400 gram gekookte rode biet, geraspt
200 gram zachte geitenkaas
75 gram rucola
50 gram walnoten
4 eetlepels walnootolie

Bereidingswijze 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Leg de walnoten op een bakplaat en rooster deze in de oven in 8 tot 10 minuten
goudbruin. Laat de walnoten daarna afkoelen.

Giet de pasta af zodra deze al dente is. Voeg 2 eetlepels
walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.

Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer dit door en laat de geitenkaas smelten.

Verwarm de rode biet met een beetje water in een pan.
Verdeel de rucola over de borden en sprenkel hier wat walnootolie over.

Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pasta en roer goed door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen