

Maak thuis je eigen pandoro
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Ingrediënten
Tagliatelle barbabietola rossa
400 gram gekookte rode biet, geraspt
200 gram zachte geitenkaas
75 gram rucola
50 gram walnoten
4 eetlepels walnootolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Leg de walnoten op een bakplaat en rooster deze in de oven in 8 tot 10 minuten
goudbruin. Laat de walnoten daarna afkoelen.
Giet de pasta af zodra deze al dente is. Voeg 2 eetlepels
walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.
Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer dit door en laat de geitenkaas smelten.
Verwarm de rode biet met een beetje water in een pan.
Verdeel de rucola over de borden en sprenkel hier wat walnootolie over.
Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pasta en roer goed door.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2020 Picenum | Powered by Studio Rosier