ontdek Le Marche met Picenum
Tagliatelle Barbaietola Rossa, rodebieten pasta

Recept tagliatelle barbabietola rossa met rode biet, geitenkaas en rucola

Ingrediënten 
Tagliatelle barbabietola rossa
400 gram gekookte rode biet, geraspt
200 gram zachte geitenkaas
75 gram rucola
50 gram walnoten
4 eetlepels walnootolie

Bereidingswijze 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Leg de walnoten op een bakplaat en rooster deze in de oven in 8 tot 10 minuten
goudbruin. Laat de walnoten daarna afkoelen.

Giet de pasta af zodra deze al dente is. Voeg 2 eetlepels
walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.

Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer dit door en laat de geitenkaas smelten.

Verwarm de rode biet met een beetje water in een pan.
Verdeel de rucola over de borden en sprenkel hier wat walnootolie over.

Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pasta en roer goed door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Winkelwagen

gratis

proefkit olijfolie bij je bestelling!

Om de opening van onze nieuwe webshop te vieren, ontvang je een gratis proefkit olijfolie bij je bestelling! Wees er snel bij, OP = OP.