Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Ingrediënten
Tagliatelle barbabietola rossa
400 gram gekookte rode biet, geraspt
200 gram zachte geitenkaas
75 gram rucola
50 gram walnoten
4 eetlepels walnootolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Leg de walnoten op een bakplaat en rooster deze in de oven in 8 tot 10 minuten
goudbruin. Laat de walnoten daarna afkoelen.
Giet de pasta af zodra deze al dente is. Voeg 2 eetlepels
walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.
Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer dit door en laat de geitenkaas smelten.
Verwarm de rode biet met een beetje water in een pan.
Verdeel de rucola over de borden en sprenkel hier wat walnootolie over.
Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pasta en roer goed door.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier