Pastagerecht

Lichte lente pasta!

INGREDIËNTEN (4 personen)

400 gram tagliatelle (deze natuurlijk!)
200 ml wijn (tip: Ribona!)
400-500 gram witvis naar keuze
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
75 gram roomkaas
Extra vergine olijfolie (tip: de Verde)
Bloem

BEREIDINGSWIJZE

Breng de witvis op smaak met wat peper en zout en bedek rondom met een dun laagje bloem.

Kook de pasta in ruim water met zout.

Verwarm een pan met ruim olijfolie, voeg fijngesneden knoflook en gesnipperde sjalot toe, zet het vuur hoog en voeg ook gelijk de vis toe.

Bak enkele minuten tot de vis rondom licht bruin en wat knapperig wordt, maar het hoeft van binnen nog niet gaar te zijn! Let hierbij ook op dat de knoflook en ui niet te doorbakken wordt.

Zet het vuur laag, blus met de wijn en voeg ongeveer 75 gram roomkaas (zo’n 5 a 6 eetlepels) toe en meng dit samen tot een saus. 

Laat zachtjes pruttelen en roer veel, totdat de pasta al dente is.

Voeg de pasta toe aan de pan met saus (met het liefst nog wel wat pasta water ertussen) en meng het goed door de saus.

Verdeel de pasta over de borden en garneer naar wens met bijvoorbeeld dille, peterselie of bieslook. Mocht je een citroen hebben liggen dan is het lekker ook te garneren met een beetje citroenrasp.

Het lekkerste is om de pasta te eten met een glas Ribona ernaast! Doordat de wijn ook in het gerecht terugkomt vormt dit een prachtige wijn spijs combinatie.

Buon appetito!

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Winkelwagen