Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
OLIJVEN EN VULLING
500 gram grote groene olijven met pit, liefst de Ascolana Tenera
50 gram rundergehakt
50 gram varkensgehakt
50 gram kippenvlees
grofgehakt 1/2 ui, fijngesnipperd
1 Klein worteltje, fijngesnipperd
1/2 stengel bleekselderij
1 glas witte wijn
1 middelgroot ei geraspte schil van 1/2 citroen
snuf nootmuskaat
snuf kruidnagel,
fijngemalen 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
peper & zout
olijfolie 1 sneetje oud wit brood, verkruimeld
OM TE FRITUREN
kommetje bloem kommetje met 1 ei,
losgeklopt kommetje met paneermeel of panko
pan met 1/2 liter olijfolie of frituurpan met bijvoorbeeld zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE
Zet ui, bleekselderij en wortel aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Laat het niet bruin laten worden.
Verhoog het vuur en voeg de 3 soorten vlees toe en laat dit gaar worden. Schep het goed en regelmatig zodat het gelijkmatig gaar wordt. Blus het mengsel met de witte wijnen laat de alcohol verdampen.
Doe het mengsel in een foodprocessor of gebruik een staafmixer en maal het flink fijn.
Doe hier 1 ei, het broodkruim, de parmezaanse kaas, citroenrasp en de specerijen bij en meng het tot een compacte deegbal. Breng het op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat deze een half uurtje afkoelen in de koelkast.
Ontpit de olijven door deze in de lengte in te snijden en pit eruit te wippen, zodat je ze, nadat ze gevuld zijn, weer makkelijk dicht kunt krijgen.
Vul de olijven met het vleesmengsel.
Maak een paneerstraatje: 3 bakjes, kommetjes of bordjes met achtereenvolgens bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Haal de olijven hier in die volgorde door heen en houd ze apart. Eventueel kun je dit nog een keer herhalen als de eerste laag niet bedekkend genoeg is.
Frituur de olijven: ofwel in een diepe pan met hete olijfolie of zonnebloemolie of in een friteuse op ongeveer 170 graden tot de olijven mooi goudbruin zijn. Dan even laten uitlekken op keukenpapier en meteen opdienen!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier