Tagliatelle al tartufo, truffel pasta

Recept tagliatelle al tartufo alla carbonara

Ingrediënten 
Tagliatelle al tartufo
150 gram panchetta of gerookte spekjes
75 gram Parmezaanse kaas
3 eieren
Olijfolie
Versgemalen peper 

Bereidingswijze
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Bak de panchetta in een pan met genoeg olijfolie totdat ze een beetje krokant worden. Zo frituur je de pancetta als het ware en krijgen ze die typische donkerbruine kleur.

Doe 2 eieren in een kommetje en van het derde ei alleen de dooier. Rasp ongeveer 2/3 van de Parmezaanse kaas en voeg dit bij de eieren. Voeg hier ook gemalen peper aan toe, wees niet te zuinig, als je denkt dit is veel te veel peper is het genoeg. Meng dit tot een saus.

Giet de pasta af zodra deze al dente is. Voeg de spekjes en het spekvet toe en meng dit goed met de pasta.

Giet nu het ei/kaas sausje over de pasta en meng goed door. De kaas zal gaan smelten maar het ei mag niet gaan stollen. Let op: haal de pan wel van het vuur! Anders ontstaat er een roerei in plaats van een mooie saus.

Verdeel de pasta over de borden en strooi naar smaak wat versgemalen peper over de pasta. Rasp ook nog wat Parmezaanse kaas over de pasta.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

Tip:
Voor de echte truffelliefhebbers: meng de truffelolie die bij de pasta zit inbegrepen ook door het eimengsel heen. 

Weetje:
Het woord carbonara is in het Italiaans afgeleid van houtskool, dit omdat de
‘kolenbranders’ dit gerecht vroeger vaak aten. Het waren vaak de enige ingrediënten die zij voor handen hadden. Het gerecht heet dus carbonara (houtskool) vanwege de zwart/bruine spekjes.

nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Winkelwagen