Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid aan bod komen. Een wijnproeverij thuis is makkelijk voor elkaar te krijgen met deze handige tips.
Om mee te beginnen is het een leuk idee om een thema te verbinden aan de avond. Dit kan los staan van de wijn, maar je kan er natuurlijk ook dieper op ingaan. Omdat wij onze producten exclusief uit Le Marche komen, is deze regio een perfect thema voor de proeverij!
1: Ribona Spumante Brut
3: Colli Maceratesi Ribona
De volgende wijn is gemaakt van de zeldzame Ribona druif uit Le Marche, een hele oude en unieke druifsoort. Deze Ribona wijn is een intense witte wijn met bloemige tonen van witte roos, limoen en jasmijn. De wijn is perfect uitgebalanceerd een heeft een goede structuur. De wijn wordt drie maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt en daarna één maand in de fles. Hierdoor blijft het een pure wijn met een zuiver karakter. En dit proef je terug! Deze wijn smaakt perfect bij hapjes met truffel en romige smaken zoals roomkaas, evenals gebakken vis. De serveertemperatuur is wederom tussen de 10 – 12° C.
4: Castru Vecchiu Rosso Piceno
Na de witte wijnen is het tijd voor rood: De Rosso Piceno is een typische rode wijn uit Le Marche. Deze blend van Montepulciano en Sangiovese is 10 maanden gerijpt en kleine eikenhouten vaten, en vervolgens nog 4 maanden in de fles. De robijnrode wijn heeft een intens fruitige smaak en kruidige geur met hints van donkere bessen. Smaakt uitstekend bij oude kazen en hapjes met (rood) vlees en wild. De serveertemperatuur is 18° C.
5: Abata Pallia Merlot
Om mee af te sluiten hebben we een rode wijn van de, voor velen bekende, Merlot druif. Deze exclusievere Merlot is 14 – 15 maanden gerijpt in eikenhouten vaten en daarna nog 12 maanden in fles. Het bouquet van deze Merlot is zeer intens, volhardend en kruidig met tonen van rijpe rode bessen. Zacht in de mond en met een sterke, onfeilbare impact. De wijn heeft een aangename rokerige afdronk. Een hele verrassende wijn dus, met een heel ander karakter dan vele Merlots uit bijvoorbeeld Frankrijk. De serveertemperatuur is 18°.
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier