ontdek Le Marche met Picenum
Wijnproeverij Saputi

Organiseer thuis je eigen wijnproeverij

Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid aan bod komen. Een wijnproeverij thuis is makkelijk voor elkaar te krijgen met deze handige tips.
 
Om mee te beginnen is het een leuk idee om een thema te verbinden aan de avond. Dit kan los staan van de wijn, maar je kan er natuurlijk ook dieper op ingaan. Omdat wij onze producten exclusief uit Le Marche komen, is deze regio een perfect thema voor de proeverij!

Ribona spumante Brut saputi


1: Ribona Spumante Brut

Het is aan te raden om de wijnproeverij op te bouwen in smaakintensiteit. Het is lekker om om te beginnen met bubbels. Hiervoor heeft Picenum een heerlijke mousserende wijn in het assortiment: Ribona Spumante Brut. Een frisse, droge wijn met hints van rijpe gele vruchten zoals citroen en perzik. We raden aan om deze Spumante te serveren met een temperatuur tussen de 10 – 12° C.

 

2: Sauvignon Marche 2019

Als tweede wijn is de Sauvignon Marche uit 2019. Deze witte wijn heeft een rijke aromatische smaak en is helder en transparant. Een bouquet van bloemige tonen, rijp fruit en grapefruit. Een mooie, veelzijdige wijn die goed past bij vegetarische hapjes. De serveertemperatuur is tussen de 10 – 12° C.
Sauvignon Marche 2019 Saputi
Ribona Saputi

3: Colli Maceratesi Ribona 

De volgende wijn is gemaakt van de zeldzame Ribona druif uit Le Marche, een hele oude en unieke druifsoort. Deze Ribona wijn is een intense witte wijn met bloemige tonen van witte roos, limoen en jasmijn. De wijn is perfect uitgebalanceerd een heeft een goede structuur. De wijn wordt drie maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt en daarna één maand in de fles. Hierdoor blijft het een pure wijn met een zuiver karakter. En dit proef je terug! Deze wijn smaakt perfect bij hapjes met truffel en romige smaken zoals roomkaas, evenals gebakken vis. De serveertemperatuur is wederom tussen de 10 – 12° C.

4: Castru Vecchiu Rosso Piceno

Na de witte wijnen is het tijd voor rood: De Rosso Piceno is een typische rode wijn uit Le Marche. Deze blend van Montepulciano en Sangiovese is 10 maanden gerijpt en kleine eikenhouten vaten, en vervolgens nog 4 maanden in de fles. De robijnrode wijn heeft een intens fruitige smaak en kruidige geur met hints van donkere bessen. Smaakt uitstekend bij oude kazen en hapjes met (rood) vlees en wild. De serveertemperatuur is 18° C.

Castru Vecchiu Rosso Piceno Saputi
Abata Pallia Merlot Saputi

5: Abata Pallia Merlot

Om mee af te sluiten hebben we een rode wijn van de, voor velen bekende, Merlot druif. Deze exclusievere Merlot is 14 – 15 maanden gerijpt in eikenhouten vaten en daarna nog 12 maanden in fles. Het bouquet van deze Merlot is zeer intens, volhardend en kruidig met tonen van rijpe rode bessen. Zacht in de mond en met een sterke, onfeilbare impact. De wijn heeft een aangename rokerige afdronk. Een hele verrassende wijn dus, met een heel ander karakter dan vele Merlots uit bijvoorbeeld Frankrijk. De serveertemperatuur is 18°.

nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Winkelwagen