Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Ingrediënten
Tagliatelle
50 gram wortel
50 gram bleekselderij
50 gram ui
300 gram gehakt half om half
80 gram panchetta of gerookte spek
1 glas rode wijn
5 eetlepels tomatenpuree
200 ml bouillon
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snij de wortel, bleekselderij en de ui fijn. Snij ook de panchetta in kleine stukjes.
Doe wat boter in een stoofpan en bak de panchetta gaar. Voeg vervolgens de wortel, ui en bleekselderij toe. Laat dit op medium vuur gaar bakken.
Als de groenten gaar zijn voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt ook fijn, breng op smaak met zout en peper.
Voeg de wijn toe zodra het gehakt gaar is en laat de wijn indampen.
Voeg als laatste de tomatenpuree toe en roer goed door. Laat het geheel op een laag vuur 2 tot 3 uur sudderen. Tussendoor goed doorroeren.
Als de saus te veel is ingedikt kan je wat volle melk toevoegen.
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Giet de pasta af en meng dit met de saus. Verdeel vervolgens over de borden en
garneer met Parmezaanse kaas. De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Weetje!
De traditionele Ragù alla Bolognese staat officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Bologna. Pasta bolognese kennen de echte Italianen niet eens. Bolognese is een vernederlandse saus en is niet meer te vergelijken met de traditionele Ragù alla Bolognese.
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier