Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Ingrediënten
Tagliatelle al limone
2 uien
3 el olijfolie
500 gram gesneden kastanjechampignons
125 gram verse roomkaas
300 gram verse zalmfilet
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en de champignons gaar.
Voeg daarna de roomkaas toe en roer goed door.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm. Keer deze halverwege om. De zalm kan eventueel op smaak gemaakt worden met wat peper en zout.
Snij de spinazie grof en schep door de champignons heen.
Schep de pasta door de saus en verdeel over de borden. Snipper daarna de zalm over de pasta heen.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier