Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Ingrediënten
Tagliatelle agli spinaci
2 uien
150 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
200 gram bladspinazie (vers)
200 gram bladspinazie (diepvries)
100 ml plantaardige room
200 gram gerookte kipfilet in reepjes
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Doe de diepvries spinazie in een steelpannetje en voeg hier de room aan toe. Laat de
spinazie zachtjes ontdooien. Later zal dit de saus worden.
Schil en snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
Verwarm wat olie in een pan en doe hier de ui in. Fruit de ui hier iets in aan. Pers
vervolgens de knoflook en doe dit in de pan erbij.
Voeg de champignons toe aan de ui en bak ze even mee.
Hierna mag de verse bladspinazie erbij in de pan. Bak dit even mee zodat het iets kan
slinken. Als laatste voeg je de gerookte kip toe zodat deze ook warm kan worden.
Giet de pasta af als deze al dente is. Daarna mag de pasta bij de groenten in de pan.
Schep de spinazie met room ook in de pan en roer even goed door elkaar
Verdeel de pasta over de borden en garneer met parmezaanse kaas en eventueel verse basilicum.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier