ontdek Le Marche met Picenum
Tagliatelle agli spinaci - pasta spinazie

Recept tagliatelle agli spinaci met gerooke kip

Ingrediënten 
Tagliatelle agli spinaci
2 uien
150 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
200 gram bladspinazie (vers)
200 gram bladspinazie (diepvries)
100 ml plantaardige room
200 gram gerookte kipfilet in reepjes
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Doe de diepvries spinazie in een steelpannetje en voeg hier de room aan toe. Laat de
spinazie zachtjes ontdooien. Later zal dit de saus worden.

Schil en snipper de ui en snij de champignons in plakjes.

Verwarm wat olie in een pan en doe hier de ui in. Fruit de ui hier iets in aan. Pers
vervolgens de knoflook en doe dit in de pan erbij.

Voeg de champignons toe aan de ui en bak ze even mee.

Hierna mag de verse bladspinazie erbij in de pan. Bak dit even mee zodat het iets kan
slinken. Als laatste voeg je de gerookte kip toe zodat deze ook warm kan worden.

Giet de pasta af als deze al dente is. Daarna mag de pasta bij de groenten in de pan.

Schep de spinazie met room ook in de pan en roer even goed door elkaar

Verdeel de pasta over de borden en garneer met parmezaanse kaas en eventueel verse basilicum.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito 

 

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen