ontdek Le Marche met Picenum
Pappardelle Pomodori - pasta tomaat

Recept Pappardelle ai pomodori secchi met gehaktballetjes

Ingrediënten 
Pappardelle ai pomodori secchi
300 gram gehakt half om half
2 blikjes tomatenblokjes
2 uien
1 ei
Paneermeel
1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze
Kneed het gehakt in een kom samen met het ei en kruid eventueel met peper en zout.

Verhit boter in een pan en bak hier de balletjes in tot ze goudbruin zijn.

Schil de uien en snipper ze fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uitjes even aan. Laat ze niet bruin worden!

Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en de tomatenpuree. Roer goed door.

Laat de saus ongeveer 10 minuten zacht koken.

Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Doe vervolgens de gebraden gehaktballetjes bij de saus en laat deze nog even meebakken.

Verdeel de pasta over de borden en doe hier de saus met de gehaktballetjes overheen.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Pandoro
nieuw
Rachelle Clement

Maak thuis je eigen pandoro

Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).

Lees meer »
nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Winkelwagen