ontdek Le Marche met Picenum
Pappardelle Pomodori - pasta tomaat

Recept Pappardelle ai pomodori secchi met gehaktballetjes

Ingrediënten 
Pappardelle ai pomodori secchi
300 gram gehakt half om half
2 blikjes tomatenblokjes
2 uien
1 ei
Paneermeel
1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze
Kneed het gehakt in een kom samen met het ei en kruid eventueel met peper en zout.

Verhit boter in een pan en bak hier de balletjes in tot ze goudbruin zijn.

Schil de uien en snipper ze fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uitjes even aan. Laat ze niet bruin worden!

Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en de tomatenpuree. Roer goed door.

Laat de saus ongeveer 10 minuten zacht koken.

Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Doe vervolgens de gebraden gehaktballetjes bij de saus en laat deze nog even meebakken.

Verdeel de pasta over de borden en doe hier de saus met de gehaktballetjes overheen.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Winkelwagen