Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Ingrediënten
Pappardelle ai pomodori secchi
300 gram gehakt half om half
2 blikjes tomatenblokjes
2 uien
1 ei
Paneermeel
1 blikje tomatenpuree
Bereidingswijze
Kneed het gehakt in een kom samen met het ei en kruid eventueel met peper en zout.
Verhit boter in een pan en bak hier de balletjes in tot ze goudbruin zijn.
Schil de uien en snipper ze fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uitjes even aan. Laat ze niet bruin worden!
Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en de tomatenpuree. Roer goed door.
Laat de saus ongeveer 10 minuten zacht koken.
Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Doe vervolgens de gebraden gehaktballetjes bij de saus en laat deze nog even meebakken.
Verdeel de pasta over de borden en doe hier de saus met de gehaktballetjes overheen.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier