Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Ingrediënten
Fettuccine al funghi porcini
500 gram kastanjechampignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
50ml witte wijn, bij voorkeur droog
200ml crème fraîche 75 gram rucola
50 gram walnoten
2 eetlepels walnootolie
1 theelepel gedroogde tijm
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Snij de champignons in gelijke partjes, snij de ui en knoflook fijn en hak de
walnoten grof.
Bak de ui en tijm met wat olijfolie in een pan.
Roerbak dit ongeveer 1 minuut en voeg daarna de knoflook, walnoten en
champignons toe. Roerbak het geheel tot het bijna gaar is.
Blus het mengsel vervolgens af met de witte wijn en voeg de crème fraîche toe. Laat dit ongeveer 2 minuten zacht koken.
Voeg vervolgens de rucola toe, laat dit niet te lang meekoken.
Serveer de pasta en de saus apart van elkaar of bak de pasta nog even mee met de saus in de pan.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier