

Recept Olive all’ascolana
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ingrediënten
Fettuccine al cacao
150ml slagroom
125 gram hazelnootpasta
25 gram hazelnoten
2 volle eetlepels mascarpone
100 gram frambozen
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente (beetgaar). Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Verwarm intussen de slagroom op laag vuur en los de hazelnootpasta hierin op.
Rooster de hazelnoten kort in een pan en hak ze hierna grof.
Meng de hazelnoten door de saus.
Giet de pasta af zodra deze al dente is en meng direct met de saus.
Verdeel de pasta over de borden en voeg een halve lepel mascarpone toe.
Verdeel de frambozen over de pasta.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier