ontdek Le Marche met Picenum
Tagliatelle all’Aglio Knoflook pasta

Recept tagliatelle all’aglio met garnalen

Ingrediënten 
Tagliatelle all’aglio
2 tenen knoflook
1 limoen
Bosje peterselie
250 gram garnalen
Basilicum olijfolie
Chilisaus

Bereidingswijze 
Pel de knoflook en snij deze fijn. Snij ook de peterselie fijn en voeg dit toe aan de knoflook.

Rasp de schil van de limoen en voeg dit samen met het sap van een halve limoen toe aan de knoflook.

Voeg als laatste een scheut basilicum olijfolie toe en roer het geheel door. Dit is de dressing voor de tagliatelle.

Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Verwijder de staartjes van de garnalen, besprenkel ze met wat olijfolie en
bestrijk ze met wat chilisaus. Laat dit een half uurtje rusten.

Bak de garnalen in ongeveer 3 à 4 minuten gaar.

Giet de pasta af, voeg de dressing toe en meng de garnalen erdoorheen.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden

Buon appetito

nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Winkelwagen