ontdek Le Marche met Picenum
Le marche omgeving

Picenum..!? Waar komt die naam vandaan?

Oorsprong van De Marken
Veel producten van de webshop vinden hun oorsprong in De Marken (Le Marche). In de tijd van de Romeinen gaf de Romeinse keizer Augustus deze regio de naam Picenum, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Voor de komst van de Romeinen werd Le Marche immers bewoond door twee volken, de Piceni en de Senonische Galliërs. Later, rond het jaar 1000, is de naam gewijzigd in Le Marche.

 

Ligging en landschap
Le Marche ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee, waarmee je direct twee uitersten te pakken hebt. Le Marche is dan ook een afgeleide van het Germaanse woord ‘mark’ wat staat voor grens/markering. Le Marche of De Marken betekent dus vrij vertaald dus ‘regio op de grens’. Zo zijn er de Monti Sibillini waar in de zomer pittoreske bergdorpjes een ideale uitvalsbasis zijn voor wandelingen in het nationale park of in de winter voor een afdaling per ski. Anderzijds is aan de kust bij zo’n 28 graden in de zomer bij uitstek geschikt is voor de badmat.

 

Steden en dorpjes
Tussen de bergen en de zee vormen de heuvels, bossen, steden en dorpjes een aantrekkelijk gebied. Grotere plaatsen om te bezoeken in de omgeving zijn Ancona, Macerata en Ascoli Piceno. Ten zuiden van Ancona vind je het fraaie natuurgebied rond de Monte Conero. In de mooie stad Macerata, met een van de oudste (1290) universiteiten van Italië, vinden diverse muziek- en operafestivals plaats in de zomerperiode in een spectaculair decor. Verder naar het zuiden is de stad Ascoli Piceno een bezoek meer dan waard. Het centrale plein Piazza del Popolo is fantastisch net als het aan het plein gelegen paleis.

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen