ontdek Le Marche met Picenum
Le marche omgeving

Picenum..!? Waar komt die naam vandaan?

Oorsprong van De Marken
Veel producten van de webshop vinden hun oorsprong in De Marken (Le Marche). In de tijd van de Romeinen gaf de Romeinse keizer Augustus deze regio de naam Picenum, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Voor de komst van de Romeinen werd Le Marche immers bewoond door twee volken, de Piceni en de Senonische Galliërs. Later, rond het jaar 1000, is de naam gewijzigd in Le Marche.

 

Ligging en landschap
Le Marche ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee, waarmee je direct twee uitersten te pakken hebt. Le Marche is dan ook een afgeleide van het Germaanse woord ‘mark’ wat staat voor grens/markering. Le Marche of De Marken betekent dus vrij vertaald dus ‘regio op de grens’. Zo zijn er de Monti Sibillini waar in de zomer pittoreske bergdorpjes een ideale uitvalsbasis zijn voor wandelingen in het nationale park of in de winter voor een afdaling per ski. Anderzijds is aan de kust bij zo’n 28 graden in de zomer bij uitstek geschikt is voor de badmat.

 

Steden en dorpjes
Tussen de bergen en de zee vormen de heuvels, bossen, steden en dorpjes een aantrekkelijk gebied. Grotere plaatsen om te bezoeken in de omgeving zijn Ancona, Macerata en Ascoli Piceno. Ten zuiden van Ancona vind je het fraaie natuurgebied rond de Monte Conero. In de mooie stad Macerata, met een van de oudste (1290) universiteiten van Italië, vinden diverse muziek- en operafestivals plaats in de zomerperiode in een spectaculair decor. Verder naar het zuiden is de stad Ascoli Piceno een bezoek meer dan waard. Het centrale plein Piazza del Popolo is fantastisch net als het aan het plein gelegen paleis.

nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Picenum Pasta olijfolie
recepten
Rachelle Clement

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen!

Lees meer »
Winkelwagen