ontdek Le Marche met Picenum

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Paaszondag is gereserveerd voor familie, meestal in de vorm van een uitgebreide brunch of picknick. In elke regio staan verschillende lekkernijen centraal, maar je kan in ieder geval rekenen op een lammetje van marsepein, cake in de vorm van een duif en uiteraard chocolade eieren.

Paasmaandag brengen de meeste Italianen door met vrienden. Ook hier staat ontspanning centraal en wordt en lekker gegeten en gedronken.

Trek bijvoorbeeld eens een zomerse witte wijn openen aan het eind van de middag en maak verschillende kleine hapjes, zowel zoet als hartig en geniet in Italiaanse stijl van Pasen.

Ons rest nog maar een ding te zeggen: buona pasqua!

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen