ontdek Le Marche met Picenum

Olijfolie van een monocultivar

Een monocultivar olijfolie is een single olijfolie, die gemaakt is van een enkele variëteit. Olijven zijn niet allemaal hetzelfde en dus op te delen in verschillende variëteiten. Italië telt maar liefst 395 verschillende variëteiten die officieel geregistreerd staan in het Olijfolie Register. Veel van deze soorten komen ook oorspronkelijk uit Italië zelf!

Elke variëteit is anders dan de andere: sommige variëteiten hebben een vroege rijping, anderen een late; sommige soorten zijn resistent tegen tegenslagen, andere zijn daar gevoelig voor. En dus hebben de oliën van verschillende soorten olijven verschillende kenmerken, zowel vanuit chemisch als zintuiglijk oogpunt. Sommige oliën hebben intense aroma’s en smaken, anderen zijn licht en delicaat; in sommigen is het pittig, in anderen valt het op door de geur van vers fruit, gras, artisjok, tomaat…

Een monovariëtische olijfolie is meestal een olie met een sterke persoonlijkheid, zeer typerend, zeer representatief voor de omgeving waar hij geproduceerd wordt en zeer zeldzaam. Slecht een klein percentage van de in Italië geproduceerde oliën is monovariëtisch, veel vaker wordt de olie gemaakt met meer verschillende soorten olijven die samenwerken.

Geïnteresseerd? Klik hier om de monocultivar van A Taste of Passion te bekijken en te bestellen!

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen