

Maak thuis je eigen pandoro
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Een monocultivar olijfolie is een single olijfolie, die gemaakt is van een enkele variëteit. Olijven zijn niet allemaal hetzelfde en dus op te delen in verschillende variëteiten. Italië telt maar liefst 395 verschillende variëteiten die officieel geregistreerd staan in het Olijfolie Register. Veel van deze soorten komen ook oorspronkelijk uit Italië zelf!
Elke variëteit is anders dan de andere: sommige variëteiten hebben een vroege rijping, anderen een late; sommige soorten zijn resistent tegen tegenslagen, andere zijn daar gevoelig voor. En dus hebben de oliën van verschillende soorten olijven verschillende kenmerken, zowel vanuit chemisch als zintuiglijk oogpunt. Sommige oliën hebben intense aroma’s en smaken, anderen zijn licht en delicaat; in sommigen is het pittig, in anderen valt het op door de geur van vers fruit, gras, artisjok, tomaat…
Een monovariëtische olijfolie is meestal een olie met een sterke persoonlijkheid, zeer typerend, zeer representatief voor de omgeving waar hij geproduceerd wordt en zeer zeldzaam. Slecht een klein percentage van de in Italië geproduceerde oliën is monovariëtisch, veel vaker wordt de olie gemaakt met meer verschillende soorten olijven die samenwerken.
Geïnteresseerd? Klik hier om de monocultivar van A Taste of Passion te bekijken en te bestellen!
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2020 Picenum | Powered by Studio Rosier