Saputi abate Pallia

Wijnmaken met de Ganimedemethode

De Ganimede methode is een relatief moderne methode die wordt toegepast tijdens het fermentatieproces. 

Fermentatieproces
Na het oogsten en nadat de stelen van de trossen zijn verwijderd, worden de druiven gekneusd. Hierdoor komt het sap vrij en gaat zich mengen met de schillen. Het mengsel, oftewel most, wordt opgeslagen in vaten. In het vat neemt het sap tal van stoffen waaronder aroma’s, kleurstoffen en tannines op uit de schil.  Tijdens dit proces komen de vaste resten zoals de schillen en zaden vaak bovendrijven. Het is op dat moment belangrijk dat de most weer opnieuw gemengd wordt. Vaak gebeurt dit simpelweg door te roeren. 

Ganimedemethode
Met de Ganimedemethode is blijft de most altijd optimaal gemengd. Het is niet meer noodzakelijk om handmatig het mengsel te roeren. De oplossing zit hem in de vaten. De vaten bestaan uit twee inwendige delen met daartussen een constructie met een trechtervorm. Door deze constructie kan met de kracht die ontstaat door de geproduceerde koolstofdioxide de most rondgepompt worden. Hierdoor ontstaan er rijkere aroma’s in de wijn en minder slechtere tannines.  

Geïnteresseerd? Bekijk en bestel hier de Abate Pallia Marche Merlot van Saputi.

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen