

Maak thuis je eigen pandoro
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
De Ganimede methode is een relatief moderne methode die wordt toegepast tijdens het fermentatieproces.
Fermentatieproces
Na het oogsten en nadat de stelen van de trossen zijn verwijderd, worden de druiven gekneusd. Hierdoor komt het sap vrij en gaat zich mengen met de schillen. Het mengsel, oftewel most, wordt opgeslagen in vaten. In het vat neemt het sap tal van stoffen waaronder aroma’s, kleurstoffen en tannines op uit de schil. Tijdens dit proces komen de vaste resten zoals de schillen en zaden vaak bovendrijven. Het is op dat moment belangrijk dat de most weer opnieuw gemengd wordt. Vaak gebeurt dit simpelweg door te roeren.
Ganimedemethode
Met de Ganimedemethode is blijft de most altijd optimaal gemengd. Het is niet meer noodzakelijk om handmatig het mengsel te roeren. De oplossing zit hem in de vaten. De vaten bestaan uit twee inwendige delen met daartussen een constructie met een trechtervorm. Door deze constructie kan met de kracht die ontstaat door de geproduceerde koolstofdioxide de most rondgepompt worden. Hierdoor ontstaan er rijkere aroma’s in de wijn en minder slechtere tannines.
Geïnteresseerd? Bekijk en bestel hier de Abate Pallia Marche Merlot van Saputi.
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2020 Picenum | Powered by Studio Rosier