ontdek Le Marche met Picenum
Italie evenement

Voor in je agenda: Italië-evenement 2020

Op 11,12 en 13 september staat Picenum op het Italië evenement bij Kasteel de Haar in Utrecht. Samen met 250 standhouders en meer dan 30.000 bezoekers is dit evenement is een
uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de mooiste Italiaanse producten. Op dit evenement bieden wij vooral kleine ondernemers uit Le Marche de gelegenheid om hun producten uitgebreid te laten zien.

Het ‘Piazza della Marche’ wordt het centrum van standhouders die uitsluitend importeren uit Le Marche of er zelf hun bedrijf hebben. Hier zul je de mooiste fashion, wijnen, pasta’s, oliën en andere delicatessen vinden. Natuurlijk zijn er ook genoeg proeverijen om de producten te kunnen ervaren! Kan je er nog niet genoeg van krijgen? Neem dan een kijkje voor een heerlijke vakantiebestemming of maak een praatje met de plaatselijke Nederlandse makelaar.

Pandoro
nieuw
Rachelle Clement

Maak thuis je eigen pandoro

Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).

Lees meer »
nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Maak je eigen espresso
Koffie
Oscar Rosier

De lekkerste espresso maak je zo

Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.

Lees meer »
Winkelwagen