ontdek Le Marche met Picenum
Italie evenement

Voor in je agenda: Italië-evenement 2020

Op 11,12 en 13 september staat Picenum op het Italië evenement bij Kasteel de Haar in Utrecht. Samen met 250 standhouders en meer dan 30.000 bezoekers is dit evenement is een
uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de mooiste Italiaanse producten. Op dit evenement bieden wij vooral kleine ondernemers uit Le Marche de gelegenheid om hun producten uitgebreid te laten zien.

Het ‘Piazza della Marche’ wordt het centrum van standhouders die uitsluitend importeren uit Le Marche of er zelf hun bedrijf hebben. Hier zul je de mooiste fashion, wijnen, pasta’s, oliën en andere delicatessen vinden. Natuurlijk zijn er ook genoeg proeverijen om de producten te kunnen ervaren! Kan je er nog niet genoeg van krijgen? Neem dan een kijkje voor een heerlijke vakantiebestemming of maak een praatje met de plaatselijke Nederlandse makelaar.

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen