Lichte lente pasta!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro). De pandoro is een soort panettone, maar dat zonder vulling. Dit ‘gouden brood’ is een zoet brood wat ook traditioneel getrouw wordt gegeten rond de kerstperiode. In de eerste eeuw verscheen dit dessert op tafel in Rome. De bovenkant is bestrooid met poedersuiker, wat ons doet denken aan de besneeuwde Apennijnen in de winter. Tegenwoordig wordt deze pandoro vaak geserveerd met een gat in de bodem en een deel van de zachte binnenkant verwijderd en gevuld met slagroom of vanille ijs. We vertellen je graag hoe je deze pandoro zelf kan maken thuis.
Het recept is in principe voor 6 personen. Maar je kunt natuurlijk ook gezellig delen om er met meerdere mensen van te kunnen genieten.
Voorbereidingstijd 7 uur
Baktijd 40 minuten
Benodigdheden
Bakvorm van pandoro of brioche
Raspje
Mengkom
Ingrediënten
Zest (geraspte schil) van 2 citroenen
600 gram bloem
250 gram roomboter
175 gram kristalsuiker
30 gram gist
7 eieren
100 ml verse room
Een vanillestokje (of snufje vanille)
50 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Buon appetito!
Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.
Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!
Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier