Panettone

Maak je panettone helemaal compleet!

ONZE TIPS

Traditioneel gezien wordt de panettone in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Die klassieke manier van panettone eten blijft natuurlijk heerlijk, maar mocht je dit jaar iets nieuws willen proberen, dan hebben we hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet:

Ten eerste is het heel lekker om een laagje mascarpone te combineren met panettone, iets wat je in Italië ook veel ziet. Heerlijk als dessert, maar ook heel geschikt als tussendoortje bij de thee of koffie.

De tweede optie is om een scheutje van je favoriete likeur te mengen met wat vruchtenkwark of slagroom en wat verse vruchtjes. Besmeer hiermee de plak panettone en je hebt een geweldig dessert. Ook leuk: je kan er op deze manier ook een trifle van maken door in laagjes te werken!

Voor de liefhebbers van Nutella hebben we ook een leuk recept gemaakt: hak wat hazelnoten in stukjes en toast ze eventjes in de pan. Maak zelf verse slagroom (ongezoet) of koop ongezoete geklopte slagroom. Voeg een ruime hoeveelheid Nutella toe aan een kom en schep hier de slagroom doorheen tot je de textuur fijn vindt. Smeer dit op de panettone en sprenkel hier de getoaste hazelnootjes overheen. Ook hier kan je weer een trifle van maken als je dat leuk vindt.

Probeer de Classico panettone ook eens als onderdeel van een kaasplankje! Snijd kleine stukjes van de panettone en rooster ze kort in de pan. Vul een klein bakje met je favoriete (vijgen)jam en dippen maar! Dit combineert heel mooi met veel verschillende kazen en vormt een mooie afwisseling in je kaasplankje.

Heb je panettone over? Dan kun je er ook heerlijke wentelteefjes van maken! Besprenkel met een beetje kaneelsuiker en je hebt een heerlijke combinatie van Hollands en Italiaans!

Al deze opties zijn heel lekker in combinatie met de classico panettone, maar je kunt natuurlijk ook experimenteren met een van de smaakjes panettones om tot nieuwe combinaties te komen! Laat het ons vooral weten als je een nieuwe manier of combinatie hebt gevonden om van je panettone te genieten, die wij ook zeker eens moeten proberen!

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen