Bellalasta, gelegen in Valpontena, Valpolicella is een ware pionier in de ‘Amarone’-methode sinds het begin van de 20e eeuw. Sterker nog, ze hebben nog steeds hun allereerste flessen veilig opgeborgen in hun privékelder – als levende getuigen van een tijd waarin Amarone nog een goed bewaard geheim was.
Over de oorsprong van Amarone doen talloze mythes de ronde. Maar laten we eerlijk zijn: sommige verhalen zijn net zo uitgedroogd als de druiven voor deze iconische wijn. In de kelders van Bellalasta liggen flessen Recioto Brusco (droge Recioto) – oftwel Amarone – die dateren uit de vroege 1900’s. Dat is ruim voordat de mythes de ronde deden.
Wil jij ontdekken hoe een van de meest historische en ervaren wijnhuizen zijn Valpolicella, Ripasso en Amarone maakt? Dan kunnen wij de wijnen van Bellalasta je van harte aanbevelen. Wil je alle ins-en-outs horen over dit wijnhuis? Nodig ons dan gerust uit als je de fles open trekt…
Gelegen op Monte Timarol, de kleinste Cru van de Amarone-regio, produceert Bellalasta jaarlijks minder dan 5.000 genummerde flessen. Dit unieke terroir geeft hun wijnen een uitgesproken karakter. En dat karakter proef je: ambachtelijk gemaakt, spontaan vergist met inheemse gisten, en zonder filtering of klaring. Puur, eerlijk en vol geschiedenis.
Picenum
Kerkweg 28
3956 RT LEERSUM
NEDERLAND
(bezoek alleen op afspraak)
e-mail info@picenum.nl
whatsapp +31 (0)6 288 167 35
kvk 70910359
btw-id NL858507250B01
Picenum is Bio-geregistreerd bij Skal Biocontrole onder nummer 117840.
Copyright © 2025 Picenum
Picenum
Kerkweg 28
3956 RT LEERSUM
NEDERLAND
(bezoek alleen op afspraak)
e-mail info@picenum.nl
whatsapp +31 (0)6 288 167 35
kvk 70910359
btw-id NL858507250B01
Picenum is Bio-geregistreerd bij Skal Biocontrole onder nummer 117840.
Copyright © 2025 Picenum